Dermatografie is een esthetische tatoeagetechniek die storende verkleuringen en littekens definitief kan camoufleren zoals bij :

wijnvlekkenlittekens als gevolg van brandwonden
hazenlippenreconstructie van het tepelhof na een operatieve ingreep
littekens aan de ogen
afwijkingen aan het hoornvlies
vitiligo
transplantaten met kleurverschillen

Bij deze esthetische tatoeagetechniek worden kleurvaste pigmenten gebruikt die van nature niet in het lichaam voorkomen. Net als bij de traditionele tatoeage blijven de pigmenten definitief aanwezig in het huidweefsel. De huid wordt niet enkel gekleurd, maar ze wordt ook egaler gemaakt. Het resultaat is dat de structuur van de huid verbetert en soepeler en gladder wordt.

Voor  dermatografie wordt een derma-injector bebruikt. Dit apparaat bestaat uit een koker van roestvrij staal waarin een naaldhouder op en neer beweegt. Deze derma-injector werkt in tegenstelling tot de klassieke tatoeagetoestellen veel meer verfijnd. De pigmenten worden in de huid ingebracht via de naalden door een alternerend affect van druk- en zuigkracht afkomstig van de op- en neergaande beweging van de naalden. De punten van de naalden zijn lichtjes gespreid en de afstand tussen de naalden kan variëren in functie van de kwaliteit van het huidoppervlak dat moet behandeld worden.

De gebruikte kleurstoffen zijn voorzien van een mac-waarde (maximaal aanvaardbare concentratie) en degelijk getest op toxiciteit en allergie. Ze zijn op alcoholbasis  in tegenstelling tot andere kleurstoffen die meestal op waterbasis zijn waardoor ze kunnen bederven.  De alcoholbasis van de kleurstof zorgt er bovendien voor dat de kleurstof sneller wordt opgenomen door de huid en zorgt tevens voor ontsmetting van de weefsels. Wanneer een cliënt allergisch is voor bepaalde stoffen, kan men eerst een kleine testzone behandelen en de reactie afwachten.

Dermatografie kan niet in één keer toegepast worden maar dient laag per laag opgebouwd te worden om een zo natuurlijk mogelijk effect te bekomen. De kleuren kunnen volledig dekkend of in open patroon aangebracht worden. In het laaste geval kan de huid meekleuren met de seizoenen.
a._1_dermopigmentatie_borst_voor.jpga._2_dermopigmentatie_borst_na.jpg

b._1_litteken_arm_voor.jpgb._2_litteken_arm_na.jpg

dermatografie
© 2015 huid-lasercentrum.be | ontwikkeling : Sinergio | hosting : Sio Hosting