striemen.jpg Huidstriemen of ‘striae’ zijn littekens in de huid, die de huid ontsieren en die ook plaatselijk stevigheidsproblemen kunnen opleveren. Striae ontstaan wanneer de huid de snelle groei van een onderliggend lichaamsdeel niet goed kan bijbenen. Dat komt o.a. voor bij de huid van de buik tijdens de laatste maanden van de zwangerschap. Maar het verschijnsel striae kan ook elders op de huid optreden, bijvoorbeeld bij plotselinge groei in de puberteit, bij de billen, bovenbenen, buik of borst of andere lichaamsdelen van vrouwen of mannen.

Fractionele Mixto SX lasertechnieken bieden een nieuwe aanpak in de behandeling van striemen door de epidermis geleidelijk aan (fractioneel) te vernieuwen, in tegenstelling tot vroegere technieken waarbij de epidermis d.m.v. niet-fractioneel laserlichtvolledig werd verwijderd. En dit was enkel mogelijk in ziekenhuizen onder algemenen verdoving, onder strikte steriliteit en met een lange herstelperiode tot gevolg.

Nu behandelt men met de Mixto SX fractionele laser striemen door fractionele microspots van laserlicht over te brengen ter hoogte van de epidermis. Deze microspots zorgen voor een geleidelijke vernieuwing van de epidermis waardoor de striemen, geleidelijk aan verdwijnen zonder dat er open wonden ontstaan.

Hierdoor is er geen nazorg vereist en is er ook geen werkonbekwaamheid. Deze techniek is bovendien volledig vrij van risico’s op neveneffecten zoals infectie, pigmentstoornissen of pijn.

behandeling van striemen
© 2015 huid-lasercentrum.be | ontwikkeling : Sinergio | hosting : Sio Hosting